Bevæg mus over billedet for at zoome

14 karat guld vedhæng med syntetisk Rubin (69565P004)

1.799,95 kr.

69565P004 – Smuk 14 karat vedhæng med syntetisk rubin.

Del Os

14 karat guld vedhæng med syntetisk Rubin (69565P004)

Varenummer 69565P004 Kategorier , , Mærker , ,

Beskrivelse

Smuk 14 karat vedhæng med syntetisk rubin.

Prisen er eksklusiv kæden.

Varenummer: 69565P004

produktinformation:

Ædelmetal: 14 Karat Hvidguld

Overflade: Blank

Sten: Syntetisk rubin

Smaragd Form: Oval

En rubin er den ædelsten som er den røde variant af mineralet korund (aluminiumoxid). Den røde farve, som kan variere fra bleg lyserød til dyb blodrød, skyldes indholdet af krom. Navnet stammer fra latin ruber, som betyder rød. Naturlige rubiner er meget sjældne, men rubiner kan fremstilles syntetisk. Store perfekte rubiner er både sjældne og kostbare. De vurderes efter samme kriterier som diamanter og kan være mere eftertragtede. Rubinen kaldes også for “Ædelstenenes Dronning”.

I Afrika, Asien, Grønland, Madagaskar og North Carolina er der minedrift efter rubiner. De findes oftest i Myanmar (Burma), Kenya, Madagaskar, Cambodja, Indien, Thailand, Afghanistan, Kina, Sibirien og Sri Lanka.

I nogle rubiner, der er slebet runde, ses en stjerne med seks stråler. Disse stjernerubiner er særdeles værdifulde, hvis stjernen er naturlig. Den kan kunstigt “skydes” i stenen. Andre fyldes med lead glass (blyglas), der smeltes og får stenene til at fremtræde smukkere.

Uklare rubiner findes indlejret i grønne varieteter af mineralet zoisit. Stenen med de indlejrede rubiner slibes til smykkesten.

Mange sten, der bliver solgt som rubiner, er uægte: Den bøhmiske rubin er rosa kvarts, den sibiriske rubin er lyserød turmalin og den amerikanske rubin er i virkeligheden granat.

Syntetiske rubiner bliver brugt til lejer i ure og videnskabelige apparater. Hårdheden er 9 og massefylden 4.

Der er en lang række legender om rubiner: øverst i Den hellige gral sidder en stor rubin, med den røde farve helbreder sygdomme i blodet og hjertet. Stenen beherskes af Mars, den røde planet, og rubinen skal bæres på den kvindelige (venstre) side af kroppen, for at virke ekstra godt. Den siges at give sin bærer fysisk skønhed og beskytter mod ondt og fysisk vold.

I Oscar Wildes eventyr “Den lykkelige prins” sidder der en rubin i prinsens sværdhæfte. Den får betydning for historien.

Stjernetegnet vædderens sten er rubin.

Den første indikator for, at du måske sidder med en syntetisk rubin er, at den simpelthen for ren ud. Som du kan se i den Chatham-skabte rubin til venstre, er denne sten simpelthen for ren. Og ”simpelthen for ren” bør være et rødt flag, der dukker op på, hver gang du ser en ædelsten, der er kendt for sine inklusioner, men som denne gange ikke har nogen. Det er ikke diagnostisk. Men er din første overvejelse ved din første besigtigelse. Under forstørrelse vil stort set alle syntetiske rubiner give en slags indikator, hvis du kigger godt efter. Dem, der er absolut rene og fejlfri, bør automatisk gøre dig mistænksom i en sådan grad, at en større sten ikke bør vurderes eller købes uden certificering fra et større gemmologi-institut. Hvis den er helt fri for inklusioner af enhver slags under forstørrelse, vil den rette antagelse være, at den er syntetisk, eller i det mindste være underlagt en større grad af bedømmelse, inden du lægger navn på vurderingen, eller dine penge på bordet. De fleste syntetiske ædelsten vil give dig deres egen vejviser til identifikation. Nedenfor ses nogle af de mest betydningsfulde. Imidlertid er der mange, mange forskellige typer af syntetiske rubiner på markedet, der har variationer af det, som du skal se nu. Så husk, at dette er et løbende studie, som du hele tiden skal undersøger ved enhver lejlighed.
Den største del af rubiner af finere kvalitet på markedet er lavet efter flussmeltningsmetoden. Det  praktisk talt altid vil være flusinklusioner inden i, som vil hjælpe med at identificere ædelstenen ret nemt for personer med lidt erfaring.